Apps

Vi vil her fortælle om de apps, vi har afprøvet til undervisning i matematik. Vi arbejder indtil videre kun med iPad, men vi  håber på sigt at kunne fortælle om apps til andre platforme også.

Hvis I vil prøve at undersøge markedet på egen hånd, er der meget fint at hente til matematik. Brug søgeordet “math”. Der er mange fine små spil, som er gratis. Spil, der koster penge, har muligvis en lite-version, som er gratis. Her er det muligt at afprøve spillet i en forkortet udgave, og dermed se, om det er noget, man vil ofre penge på. Vær opmærksom på, at i nogle lite/free versioner tilbydes der køb inde i appen.

Indstil derfor altid iPaden så der afkræves kode HVER gang, man ønsker at købe eller tilkøbe noget. Ofte kan iPaden være indstillet til at huske koden i 15 minutter og så kan der handles/tilkøbes  rigtig meget uden kode, og uden man tænker over det – og også af børn, og det kan blive dyrt.

17. King of Maths

Gratis App

Et lille spil til at træne addition. Find tværsummen af tre tal. Det skal gå lidt stærkt.

9-tallet i logoet symboliserer de 9 for skellige svarmuligheder der er, når det handler om tværsum.

 

 

 

 

16. Holiday Frenzy Flow

Gratis app:

Forbind ens symboler uden at overskride andre baner. Sværhedsgraden stiger for hver bane.

 

 

 

15. Color Flow

Color Flow Free - The Impossible Puzzle for Kids and Adults -  App Ranking and App Store Stats

Color Flow findes i mange forskellige udgaver, men princippet er stort set det samme i spillene. Det er et puslespil, som stiger i sværhedsgrad for hver gang et puslespil løses. Et sjovt og vanedannende spil

Mange af udgaverne er gratis. Denne her er gratis.

 

 

14. King of Math Junior

Spillet findes i en gratis version og en købeversion til 13. kr. Træning i at tælle og genkende mængde, talsymbolet og talnavnet (en, to tre osv. )på skrift. Træning af regnearter.

 

 

 

13. Gozoa

Spiller nomineret til Danish App Award 2013. Spillet foregår som et platformspil, hvor spilleren skal hjælpe Gozoa gennem nogle baner og samle mønter ved at løse nogle matematiske opgaver. Der findes flere forskellige spil med Gozoa. Dette kan prøves i en gratis version og kan købes i fuld version til 13 kr.

 

 

12. Battle times

Et fint lille spil, hvor det er muligt at spille to og to mod hinanden. Spillet kan hentes i en gratis version, som kan lave både addition og multiplikation i lettere opgaver.

 

 

 

11. Mathtopia

Træner de 4 regnearter på en sjov måde for store og små.

 

 

 

 

10. Abematematik

Din mission: slå den Onde Abe til Banangyngen og bring de stjålne skatte tilbage til deres retmæssige placering. Du tager af sted på en farlig rejse, hvor kun dine matematiske evner kan redde dig fra de grimme forhindringer, der ligger i vejen.

Appen findes i en free/gratis udgave. Købeudgaven koster 19 kr.

 

9. Mathbugs

mathbugs– Spil som træner positionssytemet. Det er gratis, men man kan låse op for flere funktionaliteter for 7 kroner svenske.

 

 

8. Match 10

– træner det at addere op til 10. Det lyder umiddelbart simpelt, men i denne lite-version, er der nogen timers træning til både store og små. Ved klik på appen her, kommer du hen til købeversionen til 7 kr. Men, som sagt  findes den også i en lite/free version. Søg i App Store på Match 10, så kommer den frem.

 

 

 

 

7. Quento 

Et spil, som fungerer både på iPhone og iPad. Træner addition og subtraktion og kombinationen af disse. Spillet fås i en lite-version, hvilket rækker langt til eleverne i indskoling. Tilbyder køb fra appen, så vær opmærksom på iPadens indstilling, som beskerevet øverst på siden.

 

 

6. Number Bubbles

Et lille spil, der træner addition og multiplikation. Skærmen fyldes af talbobler, hvorefter der skal udpeges de rette tal til den rette sum( ved addition) og produkt (ved multiplikation). Spillet er gratis, men tilbyder køb fra appen, så vær opmærksom på iPadens indstillinger, som beskrevet øverst på siden.

 

 

5. Math Maniac 

mathmaniac

Her skal man lave regnestykker ud fra en masse tal og et givent facit. Til Ipad og gratis.

 

 

 

4. Quick Math

image34

Her er en lille træningsapp, som kan bruges på både iPad og iPhone. Træning af de 4 regnearter på 3 forskellige niveauer. Der er mulighed for at lave en lille konkurrence, hvis man er til det, da der er indlagt en tidsfaktor. Prisen er 13,00 kr.

 

 

 

3. Mingoville – lær klokken

math owl

er en app, der på en sjov måde arbejder med, hvordan et analogt ur fungerer. Den koster 13 kroner, men har et rigtig fint indhold.

 

 

 

2: Mathris

iPhone Screenshot 2

er et spil, der fokuserer på at summere op til ti. Træning under et tidspres.

 

 

 

 

1: Math Bingo

math bingoEt fint spil til træning af de fire regnearter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *