Analoge spil

INTRO

Hvorfor spille?

Der er mange gode grunde til  at spille. For det første er der det sociale aspekt i at være sammen om noget. Dernæst er det godt til at træne koncentration, tålmodighed, det at vente på tur og det , at man kan tabe, når man spiller, og hvad gør man så? Man kan vinde, og hvad gør man så? Det er ikke alle børn, der har lært at tabe i spil, og det er heller ikke alle, der har lært at vinde. Det sidste lyder måske underligt, men man skal også lære at vinde, og være en god vinder. Dvs at man ikke er hånlig overfor den, der har tabt.

Set med matematikbriller er rigtig mange spil rent guf. Der er ofte en masse tal indblandet ligesom man også må bruge strategi i rigtig mange spil. Så der er meget, der taler for, at man spiller sammen i familien.

Herunder vil vi løbende beskrive spil, som vi mener understøtter barnets matematiske forståelse og færdigheder.

Yatzy: 

Her er en yatzyscoretavle, som I kan udskrive eller skrive af efter. Spillereglerne til yatzy kan være lidt forskellige, så det er en god ide, at blive enige om reglerne, hvis man spiller sammen med nye spillere.

Er man helt ny ud i det at spille Yatzy, kan reglerne læses her.

Scoretavlen kan hentes her. Yatzy

Mølle:

Spillet Mølle er et fint lille spil, som kan spilles af to spillere. Det er selvfølgelig forskelligt, hvor gammel man skal være, for at kunne forstå spillet, men er børnene vant til spil, kan de spille Mølle, fra 6 – 7 års alderen.

I kan downloade spillepladen til Mølle her. 

Spillereglerne kan læses her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *